تبلیغات
آتلیه معماری زیبا سازه - مطالب بهمن 1389
آتلیه معماری زیبا سازه
از طراحی تا تحویل ساختمان در کنار شما هستیم

لینکدونی

آرشیو موضوعی

آرشیو

لینکستان

← آمار وبلاگ

  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
* کیف پول آلوما والت اصل * مجموعه عظیم آیفون * اسپری پنچرگیری لاستیک *

درخشش غرفه فانوس با معماری معاصر و جنس الوار

 

l Capitals’ of Europe in 2008 and the city wanted to promote the innovative use of sustainable timber in contemporary architecture in the public domain through a design competition. The French-Norwegian team, AWP + AtelierOslo took home first prize and constructed their 140 sq meter, timber-framed pavilion right in the heart of the city. The timber beams reflect the older architecture, while the glass is a nod to the newer construction.

Large timber oak beams embedded in the concrete base are bolted together to form criss-crossing columns, which support the sculptural, geometric, wood frame. Glass covers the entire wood frame like slate tiles on a roof and each glass panel is printed with a translucent pattern, which reflects down onto the ground. The glass roof allows daylight to stream into the space during the day and provides a protected space for people to meet. At night, interior lighting reflects off the glass and makes the pavilion glow like a lantern.

The pavilion is on tour and can be seen at the Scandinavia House in New York City through the Nordic Models + Common Grounds exhibition.

 ادامه تصاویر در +ادامه مطلب . . . .

 



ادامه مطلب

هتل پیله ای سر پناهی برای مسافران در محیطی صنعتی کاری از معماران دودکا

 

The outer skin rooms are wrapped in a tensile fabric that allow the entire building to breathe. Each guest can operate their own “skin” electronically, opening and closing it according to their needs. Completely private, this outrules the necessity of either curtains or blinds. This “living” skin also reduces heat gain during hot African summers and wards off cold air in winter, while acting as a “greenhouse” for each room’s vertical garden. Situated in the timber-decked terraces, the gardens are designed to provide oxygen, passive cooling, and humidification for the entire structure.

Green spaces located between adjoining rooms gives guests the sense that they are in a corner room with two glass sides, and cylindrical showers jutting out into the garden provide a private outdoor shower experience. These rooms are also aerated  through the adjacent, perforated floors.

The cube rooms comprise an entirely different environment better suited to high-tech artists, designers and other tech-savvy professionals. Here three 3x3x3 meter cubes are chained together to create a bedroom, full bathroom and an office. When the guest inserts their card, the room lights up. When they exit, the entire room – like a giant computer – shuts down, thereby reducing energy consumption. These rooms are also soundproof.

Although not every guest is required to participate with what is happening in the ampitheatre, booking one of the 20 box rooms that teeter over its edge is certainly an option.



ادامه تصاویر در + ادامه مطلب . . .  



ادامه مطلب

هتل پیله ای سر پناهی برای مسافران در محیطی صنعتی کاری از معماران دودکا

 

The outer skin rooms are wrapped in a tensile fabric that allow the entire building to breathe. Each guest can operate their own “skin” electronically, opening and closing it according to their needs. Completely private, this outrules the necessity of either curtains or blinds. This “living” skin also reduces heat gain during hot African summers and wards off cold air in winter, while acting as a “greenhouse” for each room’s vertical garden. Situated in the timber-decked terraces, the gardens are designed to provide oxygen, passive cooling, and humidification for the entire structure.

Green spaces located between adjoining rooms gives guests the sense that they are in a corner room with two glass sides, and cylindrical showers jutting out into the garden provide a private outdoor shower experience. These rooms are also aerated  through the adjacent, perforated floors.

The cube rooms comprise an entirely different environment better suited to high-tech artists, designers and other tech-savvy professionals. Here three 3x3x3 meter cubes are chained together to create a bedroom, full bathroom and an office. When the guest inserts their card, the room lights up. When they exit, the entire room – like a giant computer – shuts down, thereby reducing energy consumption. These rooms are also soundproof.

Although not every guest is required to participate with what is happening in the ampitheatre, booking one of the 20 box rooms that teeter over its edge is certainly an option.



ادامه تصاویر در + ادامه مطلب . . .  


منبع:
http://ahmadmz.mihanblog.com

ما را در ‪Google+‬‏ بیابید

درباره وبلاگ

آتلیه معماری زیبا سازه را بخاطر بسپارید.

مازندران - سوادکوه- شیرگاه - حاجی آباد - جنب بانک ملت - پاساژ قائم - طبقه فوقانی
آتلیه معماری زیبا سازه

نوری
01244224113
09111269476
مدیر وبلاگ : بهمن نوری

آخرین پست ها

جستجو

نویسندگان

ما را در ‪Google+‬‏ بیابید